מפסק לדוד הוא אחד מהחלקים המוכרים ביותר בו. תפקידו של זה הוא להשבית את פעילות חימום המים בדוד, כליל.

במקרה בו לא מתקינים טיימר מדובר על אותו כפתור שמשמש גם כמתג.

במקרים בהם מתקינים טיימר, יש מפסק לדוד ואפילו שניים. מאמר זה יסביר לקהל הקוראים מהו מפסק לדוד ומה החידושים בתחום זה.

טיימר לדוד – סוגי מפסקים

מפסק לדוד - המתג המשוכללרבים מחליטים להתקין טיימר לדוד משום היתרונות הרבים שלו.

חלק מהיתרונות המרכזיים הם חסכון ומים חמים בכל שעה בה מעוניינים. התקנת טיימר תבטיח כי לא יהיה מצב בו הבוילר יישכח דלוק במשך ימים שלמים.

בנוסף, כיוון שניתן לתכנת מראש את השעה בה הדוד יעבוד, הלקוח חוסך משמעותית וזאת משום שמדובר על בוילר שדלוק זמן קבוע ומדוד.

הטיימר המכאני נקרא בידי רבים ‘שעון שבת של הדוד’.

בכל טיימר יש שני מפסקים לדוד, ראשי ונקודתי:

מפסק לדוד ראשי – תפקידו של מפסק זה הוא לקבוע האם תהיה אפשרות להפעיל את הדוד על ידי טיימר או לא. מפסק זה צבוע באדום. כאשר הוא נמצא במצב פעיל (ON) הטיימר יוכל להפעיל את עצמו. במקרים בהם הוא סגור (OFF) תוכנית הטיימר לא תעבוד. כאן חשוב להקפיד כי מפסק זה תמיד יהיה על ON אלא אם נוסעים לכמה ימים.
מפסק משני – פעמים רבות נקרא גם מפסק בורר. מדובר במפסק הנמצא בתוך השעון של הטיימר עצמו. יש לו שני מצבים, הסימון הראשון יהיה ‘0’ ואילו הסימון השני יהיה ‘I’. במצב הראשון הדוד לא יפעל. בסימון השני הדוד יפעל ללא הפסקה (כיבוי מפסק לדוד מסוג ראשי יעצור זאת).

מפסק לדוד – המתג המשוכלל

נכון להיום יש אפשרות לבחור מתג משוכלל המחליף את אותו מפסק לדוד המוכר כל כך.

כאן מדובר על מערכת משוכללת המתאימה לשנות האלפיים ולעידן החיבור לאינטרנט ומחוברת לפלאפון, טאבלט או נייד ובאמצעותה ניתן לכבות או להדליק את אותו מתג.

דבר זה אפשרי באמצעות אפליקציה מיוחדת שנקראת ‘סוויצ’ר’. המפסק של אותה תוכנה מחובר אל האפליקציה (החינמית) שמאפשרת שליטה טוטאלית במפסק.

כבנוסף, ניתן לתכנן מראש זמני הדלקה וכיבוי של הדוד ולקבל מידע עליו הן מבחינת היסטוריית ההדלקות והכיבויים של המתג והן מבחינת מצב המתג/מפסק בזמן אמת.